Selam vermenin anlamı nedir? Girilen her ortamda selam vermek gerekir mi?
Safis bir nevi iletisime baslamanin sembolüdür
Safis Selam “Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun” demektir. Her ortama girerken tabikide selam verilmez selam vereceğiniz kişi sizin selamınızı almaya hazır olmalıdır.Örneğin alkol alınan yada kumar oynan bir ortamda selam vermezsiniz
Evet selam vermek güzel bir alışkanlıktır. Çünkü selam venmek çevrenize ve size enerji verir Selam vermek sizin yada başka birinin size değer verdiğini gösterir. Şimdi gelelim selam vermenin dini yönüne ₺İslam dininin peygamberi bizlere şunu söylemişti, Sizler kendi aranızda selamı Yaygınlaştın buyurmuşlardır.
Selam vermek nezaket kurallarından biri olup, toplum içinde yapılması gereken güzel davranışlardan da biridir. Selam vermek insan ilişkilerini de kuvvetlendirir. Kişinin sosyalleşmesini, çevresiyle olan ilişkilerinin de güçlenmesini sağlar.
Selam vermek karşındaki insanı gördüğünü ve ona karşı olumlu bir yaklaşım içinde olduğunu ifade eder. Selamlaşmak hem kültürel açıdan hem de dini açıdan güzel bir harekettir. Bir ortama girildiğinde selam vermek hem karşımızdaki insana sevgimizi, hürmetimizi gösterir hem de daha o insanların iletişimin başından bize olumlu bir bakış açısı geliştirmelerini sağlar. Karşı taraf bize daha açık olur. Yani bizim söylediklerimize daha fazla dikkat eder ve bir değer verir. Bu bizim ilişkilerimizi güçlendirdiği gibi güçlenen ilişkiler de bizim daha mutlu ve huzurlu olmamızı sağlar. İnsan sosyal bir varlıktır. Diğerleriyle etkileşime girmek bir ihtiyaç sayılabilir. Günümüzde azalan iletişim ve zayıflayan bağlar insanların mutsuzluğuna sebep olarak gösterilebilir.
nezaket kuralları geregi selam vermek o kişiye saygı duyuduğumuzu belirtmektir.
Selam insanların birbirlerine ben buradayım şeklinde yolladıkları bir işarettir. Girilen ortamlarda selam vermek adaptandır çünkü selam verdiğimizde insanlar hal ve hareketlerini düzelterek artık bizim de orada bulunduğumuzu bilirler.
Selam, bir ortama girildiğinde verilmesi icap eden bir merhaba ünlemi olup dinen verilmesi sünnet alınması farz olan bir davranıştır. Fakat her ortama girip de selam vermek gerekli değildir. Az biraz samimi olunan ortamlarda selam verilmesi daha uygun düşer.
Selam vermek karşılıklı iletişim kurmak için yapılan bir eylemdir.İletişimin başlaması ve ilerlemesi için kullanılır.Herşey selamla başlar zaten.Sohbet oluşturmak için selamlaşmak; el sallamak,merabalaşmak gibi eylemler yapmalıyız ki muhabbet oluşsun.