türkiyenin geride olmasının bir sebebi egitim sisteminden dolayı ögrencilerin yanlış seyler ögrenmesi
tayyipdertli çok fazla geliştirilecek konular var sallıyorum 20 konu varsa 2 tanesınde gosterıs yapılıyor dıger 18 boynu bükük kalıyor eşit dağılım yapılmıyor eğitimden tut hayvan haklarına adalete vb bir çok şeyde
tayyipdertli ben çok fazla geride olduğumuzu düşünmüyorum. Ama bizdeki problem insanımızın kıymetini bilmiyoruz özellikle gençlerimizin. Bir işe niyetlenseler toplum da devlet de bi şekilde al aşağı ediyor. Beyin göçü veriyoruz. Insanın mutlu olmadığı toplum gelişmez. Çünkü mutsuz insan sevmediği toplum yararına çalışma yapmaz.
tayyipdertli
tayyipdertli eğitim sisteminde köklü değişliğe gitmesi gerikiyor insanlar kendi bilgi ve becerisine göre meslekler eğitilmesi lazım
tayyipdertli daha ileri seviyeyseler ulaşabilmemiz için ilk olarak beyin göçünü önlememiz şart
tayyipdertli Eğitime ve bilime gereken değer verilir ise gelişilebileceğimize inancım sonsuz .
En temel sebebi eğitim , üretim azlığı , dışa bağlı olmak ve yanlış yapılan hamleler.
Egitim sistemi, yerli üretim olmaması, beyin göçü , iş imkanlarının kısıtlı olması gibi pek çok şey sayılabilir.
Türkiye’nin bu kadar geride olmasının nedeni başta eğitim ve yöneticilerin izledikleri doğru olmayan politikalar
Çünkü üniversitelerin çoğu yeterli donanıma sahip değil. Bu yüzden öğrenciler de yeterli donanımı kazanamıyor ve ülke ilerleyemiyor. Ha burda tek sorun üniversitelerde tabiki değil ama ülkenin ilerlemesi için iyi yetiştirilmiş bireylere ihtiyaç var ve bunu da üniversitelerimiz gerçekleştiriyor.
Yetersiz eğitim , yönetim sistemi , siyasetçiler , insani düşünceler , böyle ilerlerse daha fazla geride kalıcaz en kısa zamanda düzelmek dileğiyle.
Türkiye’nin geride olmasının başlıca sebebi eğitimdir. Sürekli eğitim sistemi değişiyor ve ezbere dayalı bir eğitim veriliyor. Üniversite sınavı da çok etkili. Mühendis olmak isteyen biri coğrafyadan, edebiyattan anlamıyorsa başarılı bir mühendis olmak yerine başarısız bir işletmeci oluveriyor. Böyle başarılı bilim adamları yetiştiremiyoruz. Eğitim ve sınavlar yüzünden bilim adamları yetişemiyor.
Geride olduğumuzu düşündüren şey nedir bilmiyorum ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Tüm sözde “büyük devletler, süper güçler” Türkiye ile uğraştığı için yorgun düşen bir devletiz sadece.
Ağzı olan konuşuyor bilgisi olan değil..
Türkiye’de çünkü eğitimde gerideyiz, üretim azlığı var , adalet yok. Bu yüzden gerideyiz.
Çünkü ülkeyi yönetenlerin amacı kendilerini zengin etmek. Ülkenin yönetiminde söz sahibi olanlar ülkenin zenginleşip gelişmesini umursadığını düşünmüyorum.
Bunun en büyük nedenlerinden biride herhangi bir işin ehline değilde torpille başkalarına verilmesi.
ülkemizin geri kalma nedeninin en büyük sorunu bana göre eğitim ve nitelikli insan gücü, kendini geliştiren insanlarda bu ülkede kalmıyor maalesef bununda önüne geçilmeli.