Sevglinizle iş arkadaşı olmak ister miydiniz ? Sevgiliyle iş arkadaşı olmanın ilişkide dezavantajları ve avantajları nelerdir ?
floraxx İnsanın sevdiği kişi ile iş arkadaşı olmaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü; özel hayatları sürecinde yaşanan olumsuz durumlar iş hayatlarındaki üretkenliliği etkileyebilmektedir. Ve bu süreç iş sürecini zor duruma sokabilmektedir. Çünkü insanın sevdiği kişi ile ilişki süreci duygusal bir boyut iken iş ortamı mantık çerçevesinde ilerlemelidir. Özellikle iş ortamında karşı cinsle yakınlıkds özel hayatta kıskançlık problemlerini meydana getirerek özel hayatıda olumsuz etkileyebilmektedir.
Bence etkiler
Bence etkilenmeyecek gibi gelse de bir şekilde etkileneceksiniz. Örneğin patronunuzla sevgilisiniz kendinizi illaki biraz salacaksınız ya da o size bazı işleri yapmamanız için tolerans sağlayacak. Böylelikle işler bir şekilde etkilenecek.
Kesinlikle etkiler. Güzel bir yanı var oda işe gitmeye hevesli olursunuz ve iş size yük olmaktan çıkar. Fakat eğer ki ayrılırsanız ve aynı iş yerinde devam ediyorsanız bu zülme dönüşür. İş yerinde mesela bir sorun çıktı ve size kızdılar bu sefer ne olacak gidip hırsınızı sevgilinizden çıkartırsınız. Bence olmasa iş yerinde sevgili daha iyi. Birde başka kızlarda varsa ve iş gereği bişi konuşsalar ve siz de kıskançsanız muhtemelen kafayı yersiniz. Tabi kıskançsanız eğer değilseniz bu son dediğimi unutun.
Zaman zaman bazı sıkıntılar meydana gelebilir ama çok aşırı bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Sevgilimle aynı yerde çalışmak isterdim ben . Hem birbirimize yardımcı olurduk . Dezavantaj olarak da sürekli beraber olmak sıkabilir bizi.
Birbirleriyle hiyerarşik düzende birbirlerine karşı alt üst değiller ise, aynı statüler ise ve farklı birimdelerse olabilir. Ama genellikle etik değildir.
Tabiki etkiler hemde çok güzel olur. İşe hevesle koştura koştura gidersiniz. Biz eşimle aynı işyerinde tanıştık sevgili olduk hayatımın en güzel günlerini aynı işyerinde çalışırken yaşadım ve en kötü günlerini yine aynı işyerinde çalışırken yaşadım. Bir vakitten sonra kıskançlık vesayre gibi durumlar araya girdiği için yaptığınız işten bile soğuyorsunuz. Yani sadece ilk zamanlar çok güzel oluyor.
Pek sağlıklı bir ilişkinin süreceğini sanmıyorum. Günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıyı işe taşıyabilirler ve bunun aksi iş yerinde yaşananlar ilişkilerini olumsuz etkileyebilir. Ve dip dibe sürekli görmek sıkıcılaşır ve ilişkinin heyecanı kalmaz. İlişki için ve iş için olumsuz olur her halükarda.
Kendi fikrimi söylemek gerekirse sevgiliyle aynı iş yerinde çalışmanın ilişkiyi etkileyip etkilemediğini tamamen partnerlerin iş ve özel hayat sorumluluklarını ne kadar bildiği belirler. Örnek vermek gerekirse lise yıllarında karı koca olan iki öğretmenimin karı koca olduğunu lise 3'te öğrenmiştim. Çünkü okulda oldukları zaman birbirlerine Bey/Hanım şeklinde hitap ediyorlardı. İş prensipleri yüksek olduğu için aynı iş yerinde çalışmanın onların ilişkisine zarar verdiğini düşünmüyorum. Dediğim gibi bunlar kendi fikirlerim.
Sevgili ile iş arkadaşı olmak olumsuz etkileri olur bence, ilişkilerindeki sorunları iş yerinde konuşabilirler, olumsuz sonuçlar çıkabilir, sevgili ile farklı yerlede çalışmak iş hayatlarını daha verimli yapar.
İş yerinde sevgili olmanın sorun çıkarabileceğini düşünüyorum Sürekli birlikte olmak iş yerinde ciddi olamamak birbirlerine hitap şekilleri ilişkileri birbirlerine olan davranışları ister istemez diğer çalışanlara göre yakın olacaktır bunlarda iş yerinde sorun olacaktır