Evet satılan ve ya bir şekilde elde edilen tüm kaktüs ve sukullent cinsleri açıyor. Benimde bir kaç tanesi açmıyordu herhalde açan cins değil demiştim ama bu sene hepsi çiçeklendi. Bazısı ışık vs. kaynaklı oluyor bazısı da bitkinin yaşıyla alakalı olabiliyor. Belli bir yaşa gelmemiş bitki çiçeklenmiyor. Vitamindir şudur budur hikaye. Yumurta kaynattığınız suyu verin bitkiye tamam. Ama tuzsuz olsun. Sadece yumurta ve su kaynamış olsun. Gerçi ben hiç bir şey vermiyorum kaktüs skullente. Sadece su. Ha bide satın aldığımda toprak ve saksı değişimi yapıyorum ama bitkiye özel nasıl bakılması gerekiyorsa. Mesela kaktüs te skullente kayırlı geçirgen toprak sever. Su tutsun istemez toprağı. Ve toprak değişimi olunca bir kaç gün su vermem. 3 gün sonra falan veriyorum suyu. Toprağa alışması lazım çünkü. Sonrasını ona bırakın. Mevsimi gelince açacaktır. Ama uygun ışık alabileceği yerde olmalı. Tam güneş altı değil gün içinde güneş görecekleri yerde olmamalılar. Sonra açar bir gün verir size hediyesini 😊