Ekran koruyucu cam aldım ama redmi note 8 pro. Telefonum redmi 9 kullansam ekranı korur mu?
Aynaaaaaaa Boyutları aynı ise olur ancak oturmayacaktır büyük ihtimalle. Eğer aynı değilse oturmaz ve rahat bi şekilde çekilmez ve telefonu kullanmanızı zorlaştırır. Tam o telefonların boyutlarını bilmiyorum ama umarım boyutları aynıdır☺️
Eğer boyutu ve şekli telefona uyuyorsa, telefonun kullanımını engellemiyorsa kısaca uymuşsa neden korumasın ki. İki telefon modelinin ekran koruyucuları arasında uçuk bir fark yoksa iş görür diye düşünüyorum.
Telefon aynı boyuta ve aynı marka ise olabilir. Boyutu aynı olmadı zaman olmaz. Her telefonun kendi markasına ve boyutuna göre ekran koruyucuları vardır. Telefonu götürmeden insan kafasına göre ekran koruyucu alsa olmayabilir. Onun için eğer ekran koruyucu almak istiyorsanız telefonunuzu götürün ona göre bir ekran koruyucu seçip yapıştırabilirsiniz.
Ekran koruyucu kamerayı etkilemiyorsa düzgünce takıldığı zaman işlevini yapıcaktır. Fakat ekran koruyucu alırken daha dikkatli olunabilir. Birebir uyan ekran koruyucu alınmalıdır. Çünkü bazı durumlarda ekran koruyucu ekranı sıkıştırıp ana ekranın kırılmasına sebep olabiliyor. Ekran koruyucu kırılmaya başladığında da fazla kullanılmaması ve hemen değiştirilmesi gerekmektedir.
Telefonunuzun boyutuna bağlıdır.Ekran koruyucuları hepsi birbirine uyması için telefonların büyük veya hepsinin küçük olması lazım.örn. redmi kullanıyorsanız boyutları önemli bide telefonunuzun kamera alanı.
Ekran koruyucusunun boyutu sizin telefonunuza uyuyorsa ve siz kullanışta rahatsızlık duymuyorsanız tabi ki de kullanılır. Ama ekrana çok büyük veya küçük geldiyse tabi ki kullanılmaz.
Mümkünse telefoncuya götürüp değiştirilmelidir. Daha sağlıklı olması açısından telefoncuda profesyonel bir kişinin yapması gerekmektedir. Kameraya ve ekrana zarar vermemek için uygun ekran koruyucu kullanılması gerekmektedir.
Ekran koruyucuyu ekrana tut dene oluyorsa eğer çıkar yapıştır yani. Ekrana uyuyorsa elbette olacaktır boyutlar aynıysa neden olmasın...