Eskiden yağlı olan cildim son zamanlarda pul pul dökülüyor ve kupkuru sebebi ne olabilir?
eppursimuove Cildin kuruması vitaminsizlikten, soğuktan ve cilt rahatsızlığı sebebiyle kurulabiliyor.Benim cildim inanılmaz yağlıydı sabah uyandığımda sanki terlemişim gibi yüzüm ıslak gibi parlak,egzama rahatsızlığım oldu tedavi esnasında kullandığım ilaçlardan nereye gitti o yağlı cilt.
eppursimuove Mevsim değişikliği olduğunu düşünüyorum çoğu kişi bu sorunda muzdarip bu aralar, yaza geçiş döneminde olduğumuzdan dolayı bu tür cilt sorunları normaldir ama yınede doktora gözükmekte fayda var herhangi bir şeye alerjinizde olabilir.
eppursimuove yeterince bakım yapmamış olabilirsin birde bunun dışında mevsimlik olaylar da olabilir yani hava durumuda olabilir .ben herzaman bir maske yaparım sana da öneriyorum salatalık maskesi inan çok faydasını göreceksin
eppursimuove Susuzluktandır büyük ihtimalle. Vücut gerekli nemi almadığı sürece kurumaya ve deri döküntüleri oluşmaya başlar. Bunu gidermek için bol su tüketmek gerekir. Ayrıca kuru havalarda da ciltte soyulmalar, döküntüler meydana gelebilir. Bunun için de krem kullanmak lazım. Banyo yapma aralığına da dikkat etmen gerekir. Az ya da çok sık banyo yapmak da cildin nem dengesinin bozulmasına neden olur. Geçmiş olsun kardeşim.
Cilt üzerinde bazen bu durumlar gerçekleşir. Bunun nedeni daha çok vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor.
Yaz geliyor bu aralar çoğu insanda buna benzer sorunları gördüm.Cildinizin eski sağlığına kavuşabilmesi için kilonuza oranla bol bol su tüketin.
Bu en cok kışın soğuğa maruz kaldigimizda oluyor,Eğer cild kuru ise bol bol krem sürüp nemlendirmek gerek.Aksi takdirde cilt tepki gösterir ve pul pul dökülür, Bazen temizlik icin kullandığımız kimyasallarda hassas ciltlerde alerji yapip,kaşindirip,kizarip,dökülme yapabiliyor.
Çok fazla sıcak suyla duş almakta aynı etkiyi yaparak cildinizi kurutur ve pul pul dökülmeler başlar.
Vücudunuzun eğer çok yağsızsa, sedef hastalığınız varsa bu sorun ile karşılaşma ihtimaliniz vardır. Birde doğal olarak güneşte yanan deri kendisini yeniler yaz aylarında özellikle güneşlendikten sonra bronzlaşan deriniz dökülür.
Yüzünüzü sıcaak ortamlarda bulundurmamaya çalışın aynı şekide çok soğuk ortamlaedanda kaçının bazı ciltler çok yıpranabiliyor.
Mevsimsel olarak düşünüyorum bende acı yediğim zaman oluyor ama Büyük ihtimal alerjin var yediklerine dikkat et baktın olmuyor doktora bir gitmeni tavsiye ederim.
Aşırı yıkanmaya bağlı değil ise egzemadır muhtemelen.Egzemanın çok çeşidi vardır,teşhisi koymak,nedenini bulmak zordur
Bahar dönemi geçişlerinde oldukça gözüken bir durum pul pul cilt dökülmesi normaldir.
Cildin pul pul dökülmesinin nedenleri aslında cildin susuz kalmasından, yada kan dolaşımının o bölgede tam olarak yapılamamasından kaynaklanmaktadır.
Demir,B12 eksikliklerinde ve bazı hipotiroidi durumlarında gerçekleşen semptomlardan birisidir.Olma durumunda kan tahlili ile teşhis edilmesi gereklidir.Tiroid veya vitamin,mineral eksikliğinde aciliyetine göre doktor ilacını yazar fakat aciliyet durumu yoksa doktor uygun bir beslenme planı ile taburcu eder.
güneşe çıkarken güneş kremi sürmelisin ve evdeykende kremlerle felan bakım yapmalısın cildine.
E vitamini eksikligi olabilir. E vitamini eksikligi durumlarinda genelde boyle olur.
Genelde vücut susuz kaldığında bu çeşitli şekilde ellere yüze vurabiliyor. Günde en az 2 litre su içerseniz geçecektir.