Meslekler evlilik kararında ne kadar etkileyici?Açıklayınız.
Mukonaz Ben mesleklerin sorun olduğu ilişkiler görüyorum. Ve genelde erkeğin düşük gelirli bir meslek yapması sorun oluyor. Bir de kadının yoğun çalışma gereçtiren, gece nöbetleri olan mesleklerde çalışması sorun oluşturuyor. Evlenmeden önce mesleğe de bakmak gerekiyor.
Mukonaz Bazı meslekler o kadar yoğun ki bir aileye ayıracak zaman bulamıyorsunuz , ama o vakti kendinin ayırmalısınız .
Mukonaz meslekler evlilik kararına ne kadar etkili şimdi arkadaşlar maaşı asgari ücret olan bir adamı Galipte çok zengin birinin sevmesi çok zor bir şey mesela doktorsunuz ve bildiğimiz gibi gününüzde doktorların maaşı güzel bir kız eğer bir kişiyi para için seviyorsa evet meslekler evlilik için etkili olabilir ama eğer bir insanı karşılıksız seviyorsanız hiç bir şey karşınızda duramaz.İyi günler.
Aile hayatının konfor ve huzurunda mali etkenler büyük rol oynayabilmektedir.Bu yüzden ekonomik olarak daha iyi olan adaylarla evlenilmesi gayet doğaldır.Sonuçta evlenerek doğması olası çocuğun hayatı da şekillenecektir.Maddi olarak özgür büyüyen bir çocuğun dış dünyada bir çok avantajı olacaktır.
Bence hiç etkili değil sevgi aşk olunca mesleğin önemi kalmıyor yeterki helalinden kazansın ben evlendiğimizde yönetmendim eşimde aşçıydı ama çok iyi anlaştık ve mutluyuz.
Evliliklerde mesleğin etkileyici olduğuna inaniyorum. İnsanlar evlenecekleri insanları ararken biri var dediginizde ilk dediği şey ne çalışıyor ? Bunu göz ardı etmemek gerekir. Tabiki onemsemiyorum diyen kesim de vardır elbette.
Bana göre mesleğin evliliğe dayalı bir önemi yoktur önemli olan iki İnsanın birbirini sevmesi insan evlendikten sonrada meslek sahibi olabilir. Önemli olan doğru kişiyi bulmaktır.
Etkili değil diyenlere inanmam. Her kız babası mesleği olan birine kızını vermek ister. Hatta işsiz birine kimse kız vermez. İyilik, doğruluk karın doyurmuyor. Örneğin bir doktorla herkes evlenir ancak bir çobanla evlenmek için iki kez düşünür.
Artık günümüzde meslek evlilikleri insanlara mantıklı geliyor. Çünkü empati açısından birbirlerini daha iyi anlamaya başlıyorlar ve birbirlerine destek oluyorlar. Aşkın içinde bununda olması güzel bir durumdur.
Mantık evliliği yapanlar için meslekler ön plandadır gerçekten seven için mesleğin ne olduğu önemli değildir ,paraya pula mesleğe göre aşk yaşayan insanlar zaten mutlu olamazlar sahte evlilik yaparak rol yaparlar ancak ,aşk yürek işidir para işi değil.
Ne kadar etkilemiyor desekte yalan, kişi mesleği göz önüne alarak hareket ediyor ilerideki hayatındaki huzur için meslek seçimi önemlidir. Maddi ve manevi olarakta etken bir durumdur. Kişi kendisi gibi meslek dalında olmasını istiyor yada kendi huzuru ve ailenin huzuru için daha konforlu bir iş veya meslek seçimini yapması isteniyor. Erkek tarafı meslek olarak veya düşük ücretle çalışıyorsa bu ailede sorun yaratmaktadır. Ayrıca kadının çok yoğun tempolu işte çalışması veya vakit ayıramaması da bir sorun teşkil etmektedir. Ayrıca olacak çocukları içinde meslek seçimi maddi yönden etkilemektedir.
Eşler arasında meslek seçimi önemli evet mesleğin ne ise eşinide öyle veya derece olarak yakın birini tercih ediyorsunuz
Öyle meslekler var ki onu seçersem evlenmem, hayatımı mesleğime adarım bile diyebiliyorsun. Aileye vakit ayırmak çok önemli olduğu için meslek evlilik kararında hayli etkili. Bunun dışında elbette işin maddi boyutu da vardır. Fakat bu etken aşk evliliğinde değil mantık evliliğinde devreye girer.
Meslekler evlilik kararında fazlasıyla etkilidir. Çünkü evlilik olayı aile olgusunun ilk adımı ve aileyi geçindirmenin en önemli geliri mesleklerimizdir. İyi bir meslekle iyi bir gelir ve iyi bir geçim olur.