Giysilere bulaşan çamaşır suyu bazen minik bazen de daha büyük lekeler oluşturur. Çamaşır suyu, giyside yer yer rengin açılmasına neden olmuşsa, giysiyi kullanmayı sürdürmek için neler yapılabilir?
sophia1b Kiyafeti renkli boyalarla daha kullanışlı hale getirebilirsiniz bnce daha şık ve spor hala gelir bunua ilgili bir çok video var izlemenizi tavsiye ederim
Çamaşır suyu ile boyası kaybolan çamaşırları veya giysilerin eski haline dönmesi neredeyse imkansız olsa da bunun için bazı çözüm yolları vardır. Kumaş boyaları kullanılabilir . Giysinin renginde olan bir kumaş boya ile çamaşır suyunun damladigi yere kumaş boyası sürülerek eski rengine hemen hemen dönüşebilir.
Çamaşır sulu kıyafet ne yapılsa da eski haline dönmez fakat çok ilgi çekmeyen yerlerde ise keçeli kalem gibi farklı boyalarla o kısımlar boyanabilir.
Kumaş boyası metodunun dışında amonyaklı. bir formül de vardır. Ben Cola oxi max foxin kullanıyorum. Yeni.leke kumaşa geçmeden bulaşık deterjan da kullanılabilirmiş.
Çamaşır suyunun değdiği kıyafetler beyazlayacak ve bunun kurtarılması pek mümkün olmayacak. Farklı bir yöntem olarak internetten farklı dikiş teknikleri öğrenerek oralara nakış işleyebilirsiniz. Büyük bir leke ise yama ile kapatıp farklı bir tarz oluşturabilirsiniz.
Çamaşır suyu damlamış kıyafetin rengini geri getirmek mümkün değildir. Üzerini kapatabilirsiniz bir nakışla yada dikişle. Veya kumaş boyası alarak tüm kıyafetin rengini boyayabilirsiniz. Veya yırtık bir şekilde kullanılabilen bir ürünse mesela pantolon gibi o şekilde bir ürüne de dönüştürebilirsiniz.
Çamaşır suyu damlamış kıyafetleri kurtarmak kolay değildir .Bunun yüzünden kıyafetinize farklı bir tarz katmak daha iyi olacaktır .Bunun için çamaşır suyu ve kumaş boyalarıyla kıyafetinize yeni bir model ve renk verebilirsiniz .
Bildiğim en etkili yöntem kumaş boyasıdır.
Çamaşır suyunun deydiği kıyafetin eski haline dönmesi oldukça zordur. Kot tarzı pantolon falan olursa pantolon boyaları ile bi nebze eski haline dönebilir. Ama penye kumaş deri tarzı kıyafetlerin eski rengine tekrar dönmesi hemen hemen imkansız diyebiliriz..
En iyi yöntem kumaş boyası ile boyamaktır. Başka bir yolu olduğunu düşünmüyorum ya da çamaşır suyunu kıyafetin her yerine dökmek olabilir.