Sakallı akbaba nerede yaşar? Nesli neden tehlike altındadır? Ne ile beslenirler?

Gypaetüs barbatus (Sakallı akbaba) nerede yaşar?

Nesli neden tehlike altında?

Bu kuşlar ne ile beslenirler?

  • Genellikle dağlarda yaşarlar.
  • Türkiye'de de görülebilir.
  • Yüksek kesimlerde vadilerde uçarlar.
  • Kanatlarının üstleri koyu renklidir. Altları ise sarıdır.
  • İnsanlardan uzak yaşarlar.
  • İspanya ,Fransa, Yunanistan ve Türkiye'de bulunur.
  • Ülkemizde. İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinin dağlık alanlarında yayılış gösterir.
  • Ülkemizde genellikle karakuş diye bilinir.
  • Besin kaynakları leşlerdir. Ölen hayvanlardan arta kalan leşleri yerler.
  • İnsan ıslığını andıran bir sesi vardır.
  • Çok büyük kuşlardır.
  • 100-125 santimetre boyundadırlar.
  • Kanat açıklıkları 2,80 metreye kadar ulaşabilir.
  • Ağırlıkları 5-7 kilogram kadarlardır.
  • ">

    Nuri kuşu olarak da bilinen sakallı akbabalar at!acagiller ailesinden gelmektedir.Uzunlukları 95_125 cmye kadar ulaşabilir. Kütleleri ise 5_6 kgdir… Dar ve uzun kanatları ve şekilli kuyrukları uçuşlarında onları hemen farkettirir. Sırt ve gaga kısımları koyu renklidir. Yüksek dağlarda yaşarlar ,seyrek ağaçlı ,taşlık yerlerde ,yamaçları kendilerine oyun yeri yaparlar.