Sandal ağacı yağı faydaları nelerdir? Sandal ağacı yağı hangi hastalıklara iyi gelir?

Sandal ağacı yağı faydaları nelerdir? Sandal ağacı yağı hangi hastalıklara iyi gelir?


Sandal ağacı yağı, tıpta, kozmetikte ve ilaç sanayilerinde kullanılır.Meyvemsi bir kokusu vardır. Güneş ışınlarından dolayı oluşan sivilceler ve güneş lekeleri için kullanılır. Kuru ciltler için kullanımında fayda vardır.Tıpta ise antiseptik özelliği olduğu için kullanılır. Öksürüğü doğal yoldan tedavi eder.Bel soğukluğunu tedavi eder. Zararlarına gelince, bazı ilaçlarla kullanılması durumunda etkileşime girebilir.Solunum yolu rahatsızlığı olanlar için sıkıntılı durumlar ortaya çıkarabilir. Sandal ağacı yağı doktora danışarak kullanılmalıdır. Ve gereğinden fazla kullanılmamalıdır.

Sandal ağacı yağı genellikle kozmetik ürünlerde çok hoş bir koku vermek için kullanılıyor ve ilaç sanayisinde de kullanılmakta, cilde çok faydası bulunmaktadır. Ciltteki güneş lekelerini ve sivilcelerini geçirmekte, cilt kuruluğunu azaltmakta ve öksürüğü tedavi ederek balgam söktürücü özelliğe sahiptir.

Sandal ağacı yağı faydaları nelerdir? Sandal ağacı yağı kullanımı nasıldır? Sandal ağacı yağı hangi hastalıklara iyi gelir?

{“count”:1,“titles”:[“Sandal a\u011fac\u0131 ya\u011f\u0131 faydalar\u0131 nelerdir? Sandal a\u011fac\u0131 ya\u011f\u0131 hangi hastal\u0131klara iyi gelir?”]}