Shea Yağının Faydaları Nelerdir?

Shea Yağının Faydaları Nelerdir?

Shea yağı cildimizi olabildiğince aydınlatmaya çalışır. Shea yağı cildi pürüzsüz bir hale getirerek tertemiz yaparken kadınların çoğu bu mucizeden kesinlikle habersizdir. Shea yağını kuaförler, güzellik merkezleri bir çok kişi kullanıyor. Shea yağı aslında doğanın bir mucizesi olarak tanımlıyorum ben. Resmen bize bir mucizeyi sunmuş doğa. Shea yağı olabildiğince cildi arındırır ve adeta cildimize şok etkisi yapar.Bu sayede shea yağını yaşam boyunca hiç atlamadan kullanırsak Eğer parlak bir cildimiz olacaktır.

Shea Yağının Faydaları ; Shea yağı Hindistan cevizi yağını anımsatır. Serin ve soğuk ortamda katı halde bulunan bu yağ sağlık ve kozmetik sektöründe oldukça önemlidir. Shea yağı hem saç için hemde cilt için bulunmaz bir nimettir. Shea Yağının Faydalarına gelirsek ;

  • Yaşlanmanın etkilerini azaltır, kırışıklıkları yok eder.
  • Topuktaki çatlakları geçirme özelliğine sahiptir.
  • Ciltte peeling amacıyla kullanılabilir.
  • Nasırları geçirme özelliğine sahiptir.
  • İşlem görmüş saçları onarır ve yenileme özelliği gösterir.
  • Cildi nemlendirir
  • Cildin pürüzsüz bir görünüm elde etmesini sağlar.
  • Egzama, akne gibi cilt problemlerinin önüne geçer ve iyileştirme özelliğine sahiptir.
  • Ciltteki lekeleri geçirir ve ciltteki kolajen üretimini artırır .
  • Shea yağı hintlilere ozel bir yağdır. Tereyağının tuzsuz halidir. Cildi besler, bağırsakları çalıştırır, kalp krizi riskini önler, akciğer yağlanmasini önler.

    Hindistan cevizi yağına olan benzerliği ile anılan bu yağın sağlık açısından bir çok faydası vardır. Basınca dayalı olarak oluşan nasırları tedavi eder. Hidradenitis Suppurativa ve buna benzer bir çok kronik cilt hastalığına iyi gelir. Siyah nokta, sivilce gibi diğer cilt problemleri için kullanımı yaygındır.

    Cildi nemlendirir, pürüzsüzleştirir. Cilt lekelerini geçirir. Ciltteki kırışıklıklarını azaltır.